Twintig combinaties kwamen aan de start in de 1.30m hoge rubriek, vier van hen mochten nog eens terugkeren voor de barrage. Die tweede fase leek geen makkelijke opgave want geen enkele combinatie slaagde erin foutloos te eindigen. De snelste tijd kwam van Stijn Craessaerts in het zadel van Phantom van het Dorpelhof (v. Emerald van 't Ruytershof). Zij kregen echter twee springfouten aangerekend, wat hen op drie liet eindigen. De overwinning kwam uiteindelijk op naam van Axelle Claessens. Zij startte Que Pasa van het Meierhof (v. Bamako de Muze). Rob Holsbeek volgde op twee met Pam (v. Kentucky Ter Doorn). Net buiten de top drie kwam Mythe Coeckelberghs op Quasca Artist vd Guldennagel (v. Asca Z). 

Dries Vlayen wint klasse Midden

Ook over 1.20m bleven maar vier combinaties foutloos in de basisomloop én geen enkele in de barrage. Uiteindelijk was het Dries Vlayen van LRV Orsmaal die zegevierde op Cornee (v. Cormint). Arne Costermans nam plaats twee voor z'n rekening op Red Rose vh Beukenhof (v. Le Blue Diamond van 't Ruytershof). Tessa Aerts stuurde Mister Magic MC Z (v. Marius Claudius) naar drie. Ben Thiry en Pauline Van Eglegem (v. Cantario) waren de laatste in de barrage en kwamen op vier. 

Laura Meurrens ongenaakbare winnares in klasse Licht

In de klasse Licht bleef wel bijna de helft foutloos in de eerste ronde en kwam er een barrage met 28 deelnemers. Meurrens zorgde op Innocent Boy van 't Roth (v. Cardento) voor de snelste tijd en finishte in 32,53s. Seppe Follon hield Veni Vidi Vici vh Pannehof Z (v. Vigo d'Arsouilles) foutloos in een tijd van 35,44s en werd tweede. Kristien Both en Salou-V volgden op de voet en besloten het podium met 35,83s op de klok. 

Alle resultaten