Slechts twee combinaties wisten de herkansing foutloos af te werken. Van Es en de 15-jarige hengst bleven foutloos voor op Paris Vandousselaere met Saido Vd Koutermolen Z (Skill Z). Met één springfout vervolledigde Yana Jansegers de top drie in het zadel van de SF-merrie, Djena Tops (Diamant de Semilly).

Brent De Schrijver en Liv Good vd Kattevennen Z (Levisto Z) volgde op de vierde plaats terwijl Ingbert Ghys de top vijf afwerkte op de rug van Papillon Du Tilleul (Flipper D'Elle).

Ook de 1.30m rubriek kwam op naam van Xander Van Es. Van Es en zijn Cantchelaro hielden in deze proef Brent De Schrijver met zijn eigen gefokte, Queen B Prinseveld DSC (Rock n Roll Demilly) van de winst. Van Es strandde ook op de derde plek met de 10-jarige BWP-merrie, Noor C (Bisquet Balou C vd Mispelaere).

In de 1.20m proef sprong Van Es naar de eerste en tweede plaats. Met Melora Van Het Kritrahof (Triomphe De Riverland) won de Vlaams-Brabantse jeugdruiter. Hij volgde zichzelf op met Naughty Girl Of Two Notes Z. Arthur Vermeulen vervolledigde de top drie met High Winds Van 't Schrijberg (Dulf van den Bisschop).