Met z'n twaalven mochten ze zich aan de start van de barrage begeven tijdens de 1.55m hoge rubriek in Verona. Denis Lynch bleek er uiteindelijk de man van de proef en snelde op de rug van de 16-jarige KWPN ruin GC Chopin's Bushi (Contendro II) naar een sterk gouden resultaat in 37.05 seconden. Voor Harrie Smolders en de hengst Uricas v/d Kattevennen (Uriko) was er een tweede plek weggelegd, nadat het duo zonder fouten net 21 honderdsten na Lynch door de eindmeet kwam. Het podium werd aangevuld door Steve Guerdat op de rug van de 9-jarige hengst uit Kannan, Double Jeu d'Honvault, die als laatsten het hout twee maal onaangeroerd konden laten.

Christian Ahlmann zette een niet te kloppen tijd van 35.51 seconden neer, maar door één jammere fout van de 11-jarige Solid Gold Z moest het duo genoegen nemen met de eerste plek naast het podium. Ook Jur Vrieling's tijd bleef scherper dan die van Lynch, en met vier strafpunten en een chrono van 37.03 werd de Nederlander in het zadel van Comme-Laude W (Comme Il Faut) vijfde.

Wilm Vermeir sloot het rijtje barrage kandidaten in de prijzen af met Joyride S. Vermeir bleef foutloos in de basisomloop, maar besliste niet aan te treden tijdens de jump-off en werd dus twaalfde.

Vind de volledige uitslag hier.