Thonon eist in alle rubrieken waar ze tot nu toe aan deelnam al aandacht op en dat is precies wat ze ook in de Gold-rubriek deed. De 1.40m hoge hindernissen vormden geen probleem voor de amazone, die Spike vd Withoeve (v. Sting vd Withoeve) met een seconde voorsprong naar de winst stuurde. Het brons kwam om de nek van Benny Naessens te hangen na z'n foutloze ronde op Kannavara Z (v. Kannan). Thonon voegde ook nog de plek net na het podium toe aan haar palmares en werd vierde op Edgard de Prefontaine (v. Contact vd Heffinck). 

Andres Vereecke wist zich nog net te plaatsen met z'n vierde plaats voor Call Me de Muze Z (v. Clarissimo Z). Stijn Timmerman viel met Klaartje Z (v. Kannan) net buiten de prijzen. 

Volledige uitslag

Maar ook Seppe Wouters was duidelijk nog niet uitgesprongen. In de latere Silver rubriek over 1.25m sprong de Belg naar winst met Achtung Asborne Z (v. Arezzo VDL). In deze rubriek ging het brons naar Juliette Losfeld en My Little Abba Shinning Star S (v. Goldstar Shinning S). In de top tien kwam Lauranne Spits met Parel van het Russeltveld (v. Lavallino ter Klomp) nog op negen. 

Volledige uitslag Silver