Het 1.40m hoge parcours werd verreden met een barrage. Nadat 25 combinaties de snelste chrono achterna zaten, weerklonk de Brabançonne. Vooraan nam Vincent Lambrecht plaats in het zadel van de 8-jarige Lady O (Carrera VDL). Met 17 honderdsten verschil hield het duo de BWP hengst Qoup de Coeur de Muze achter zich. Deze 8-jarige zoon van Mosito van het Hellehof zat onder het zadel bij Megane Moissonnier en werd tweede. Het brons was voor Harry Charles en Bandit.

De top vijf werd verder nog door Belgen afgewerkt. Thibault Philippaerts sprong met de 8-jarige Qosito van de Koekoek, ook een zoon van Mosito van het Hellehof, naar de vierde plaats. Ugo Berrittella stuurde de Zangersheide ruin Devino van't Langeveld Z (Dayton Sitte) naar vijf. Ook Evelyne Putters werkte dubbel foutloos af met Nabeau van het Migroveld Z (Nabab de Reve) en besloot op acht. 

Resultaten

Wat later sprong Virginie Thonon met Junon de Prefontaine, een 9-jarige sBs merrie van Jamal vd Heffinck, naar de tweede plaats in de Silver 1.30m rubriek

F. ©: 1clicphoto