Er kwamen net geen honderd deelnemers aan de start in de 1.40m rubriek. Lambrecht had de Kannan-nakomeling gezadeld en werkte vlekkeloos af. Hun chrono werd stopgezet op 59,85s. Koen Vereecke zorgde voor de tweede snelste tijd en stuurde de achtjarige Istina Eqsui (I'm Special de Muze) in 62,06s over de finish. De top drie werd afgewerkt door de Zwitserse Martina Meroni op de sBs hengst Fidelgo du Houssoit (Button Sitte). 

Andres Vereecke scoorde ook hier een plek in de top tien en werd achtste op Call Me de Muze Z (Clarissimo Z). Op negen volgde Mathieu Guery met Tender Dream Hero Z (Thunder vd Zuuthoeve).

Resultaten

Opvolgend kwam Thibeau Spits aan de start in de Gold 1.30m rubriek. Gewapend met Ibestra VB, een tienjarige dochter van Quality Time TN uit de stallen van Gert Verbakel sprong Spits naar de zesde plaats. Het podium werd ingekleurd door Britse combinaties die rekenden op Belgische springkracht. Zo kwam de negenjarige Skylandria Z (Super Trooper de Ness) op één gevolgd door Davinci vd Bosrand Z (Diamant de Semilly, fokker: Andre Lissens) op twee.