Slechts een goeie dertig ruiters slaagden erin om het 1.45m hoge parcours zonder fouten af te werken. Het doel was om daarbij ook de snelste tijd te behalen. Op de rug van Catwalk Harry (v. Verdi TN) was het Vincent Lambrecht die die eer op zich nam. Met de veertienjarige ruin schitterde hij op het hoogste schavot voor eigen publiek. Charlotte Philippe kwam achteraan de proef aan de start op Godiva S (v. Andiamo Z) en wist nog een plek in de top vijf af te dwingen. 

Op het podium werd de tweede plaats ingevuld door Abdulrahman Alrajhi en Iniesta V (v. Zambesi TN). De Saoedi-Arabier nam deze zomer de teugels van de tienjarige KWPN'er over uit handen van Simon Delestre. De Franse Ines Joly kwam op drie met Faylinn de Fondcombe (v. Lando).

Voor Philippe stond op vier nog de BWP merrie Kiana van het Herdershof. Deze dochter van Toulon werd uitgebracht door Daniel Deusser. Ook Bart Clarys wist wederom z'n stempel te drukken en had na zijn top vijf-notering in de 1.35m Medium Tour ook hier een top tien plaats te pakken. Op de door Filip De Dycker gefokte negenjarige Oxygene du Marais DD (v. Kannan) kwam hij op negen.

Resultaten