Lambrecht had Varennes du Breuil gezadeld voor deze uitdaging. Hij stuurde de zoon van Jarnac keurig het parcours door, dat rechtstreeks op tijd gereden werd, en finishte in 63,36s. Met die tijd legde het duo, dat vroeg in de proef aan de start kwam, de lat meteen hoog voor de concurrentie. Het was pas tegen het einde dat ze toch nog werden voorbijgestoken. De Britse Lily Attwood bracht de BWP ruin Karibou Horta (Landor S) in 62,50s naar de winst. De top drie werd afgewerkt door Nicolas Delmotte. Hij hield in het zadel van Citadin du Chatellier (L'Arc de Triomphe) een andere Belgische combinatie van het podium. 

Evelyne Putters belandde met Eye of the Tiger (Carambole) op plaats vier. Vijf was voor Jenny Krogsaeter en Kwik Tweet, een 9-jarige For Pleasure merrie. Thibault Philippaerts, die deze ochtend al een overwinning op naam schreef, stevende hier af op de negende plaats met de 9-jarige zoon van Kannan, de BWP ruin Pompidou van het Kuilenhof. 

Resultaten

Virginie Thonon onklopbaar in Silver Tour

In de Silver 1.25m rubriek was het wel prijs voor Virginie Thonon. De amazone scoorde het hoogste schavot met de sBs merrie Junon de Prefontaine (Jamal vd Heffinck). De Belgische paarden deden het hier ook goed met een vierde plaats voor de Zangersheide merrie Kenya Touch Hero Z (Kassander van't Roosakker), de zesde plaats voor de sBs merrie Karline d'Ecaussinnes (Le Coultre de Muze), de BWP merrie Quibel van't Meulenhof (Aktion Pur Z) op acht en op tien nog de sBs merrie Kanelle d'Ecaussinnes (Le Coultre de Muze). 

Resultaten