Bourguignon kwam in deze rubriek met slechts zestien deelnemers aan de start op onder andere Junius van de Heffinck Z. De achtjarige ruin van Jos van d'Abdijhoeve liet in een barrage met zeven al het hout onaangeroerd. Bourguignon reed hem in de winnende tijd over de finish. Bourguignon had zich met Prince of Bel Air van Euverbraeke (v. Lavallino Ter Klomp) ook weten te plaatsen voor de barrage maar trok zich terug. 

Net iets meer dan een halve seconde meer zette Fabian Jacob op twee met Chouchou (v. Cachas). Zij bleven op hun beurt een seconde voor op Loris Berrittella en Exeko Camara (v. Ucello Massuere), die het podium besloten. De laatste foutloze ronde kwam van de Franse Mathis Burnouf in het zadel van Cas Final (v. Casalico). Antoni Draga zorgde op Fuptricia van Beek (v. Vagabond de La Pomme) voor de snelste tijd maar een balk in het zand liet hen stranden op vijf. 

Joris Delvaux grijpt zege in kleine Grote Prijs

Aansluitend en als afsluiter van de dag werd het publiek nog getrakteerd op de kleine Grote Prijs. Met hindernissen op 1.15m hoogte was Joris Delvaux de beste uit net geen zestig deelnemers. In het zadel van Ceita St Hermelle (v. Babylis de Ste Hermelle) reed hij één van de slechts acht foutloze barragerondes met maar liefst ruim drie seconden voorsprong. Maya De Geester achtervolgde op Kansas Amazone (v. Ideal de La Loge) en werd tweede. De top drie was compleet met Alaric Dubrulle en Good Boy W (v. Qody de Saint-Aubert). 

Géa Castellana stuurde Un Dollar du Taillis Pre (v. Dollar du Murier) naar de vierde plaats gevolgd door Julien Macedoine op Qwerty (v. Floyd van Schore). 

Lien Van Ende schrijft kleine Grote Prijs op naam op zondag

Op zondag werden twee kleine Grote Prijzen verreden waarbij Lien Van Ende die over 1.30m won met Picolina VE (v. Okidoki van 't Gelutt). Sarah Toussaint was met Coeur de Cachas (v. Cachas) de enige andere combinatie die foutloos bleef in de barrage en werd zo tweede. Lola De Braekeleer kwam met Ollie Be Good (v. Balou du Rouet) op drie te staan. Julia Bertholet werd vierde op Olala van de Wittemoere (v. Houston), Quentin Novellon was in het zadel van Forever de l'Héribus (v. Figaro du Ri d'Asse) de laatste combinatie in de barrage. 

Een rubriek eerder was het ook Van Ende die de overwinning greep in de kleine Grote Prijs. Over 1.20m won ze met Decadence v't Oud Molenhof Z (v. Don Blomme v. Sappenleen. Die overwinning moest ze echter wel delen met Natacha Livemont die in exact dezelfde tijd foutloos bleef op Top Boy de la Marchette (v. Taquin de l'Extase). Sarah Hiernaux werd derde met Krypton EM Z (v. Kannan). Vier was voor Constance Adam en Jacrista DS (v. Coeur de Cachas) gevolgd door Francois Bossu met Kelly 140 (v. Kannan).

Guido Hornesch zegeviert op vrijdag

Op vrijdag werd er eveneens een rubriek over 1.40m verreden waar Guido Hornesch de winst binnenhaalde op Nailah (v. Kannan). Lola De Braekeleer had Opalocka Du Roton (v. Thunder vd Zuuthoeve) onder het zadel om tweede te worden, Johnathan Tassignon vervolledigde de top drie met Noortje van Lentz Schrans (v. Untouched). Erik Kalevi - Jordan zagen we terug op vier met Isidor du Mont d'Anhee (v. Kannan), vijf was voor Leinny Lenchant en Isy Boy de l'Espoir (v. Quite Easy 958). 

Alle resultaten