In deze proef tegen de tijd reed Nikita van der Meerschen met haar elfjarige merrie Honestu Chavannaise (President) naar de vijfde plaats. Op de voet volgde Dominique Joassin met de merrie In Love (Best of Opus Dei Z). De negende plaats in deze proef werd ook op de naam van Nikita van der Meerschen geschreven. Dit maal met het paard Festif de Biches (Kannan).

Voor van der Meerschen was er wat later nog een notering in de CSI2* 1.35m rubriek, hier in het zadel van Clayboy (Cornet Obolensky). Op zes zagen we de BWP hengst Missouri van 't Ruytershof (Bamako de Muze) met Pilar Lucrecia Cordon. 

Zangerheide-paarden Coup d'Amour de Goedereede Z (Comme Il Faut), Cubuix van de Berghoeve Z (Canabis Z), Elegance Bleue VDM Z (Elvis Ter Putte) en Consult Picobello Z (Cicero Z van Paemel) wisten in deze proef ook foutloze rondes neer te zetten. 

Laurens Houben blinkt uit met Carrera Crystal bij zevenjarigen
Bij de zevenjarige paarden wist Laurens Houben in de CSIYH1* 1.30m proef een foutloze ronde te rijden. Met de ruin Carrera Crystal, nakomeling van Carrera VDL reed hij met een tijd van 70.34 seconden naar de negende plaats. Ook Filip Lacus kon een foutloze ronde op zijn naam schrijven. Dat deed hij met Emerlino vh Schaarbroek Z, een Zangersheide-hengst van Emeral van 't Ruytershof. Het duo eindigde 14de. 

De Belgische paarden deden het ook goed in deze proef: Dominante Z (Dominator 2000 Z) kon met haar ruiter Coen Williams de derde plaats behalen. King Picobello Z, Zangersheide-hengst uit Kannan eindigde 10de. 

Filip Lacus scoort ook bij de 5-jarigen

Hier kon Filip Lacus een foutloze ronde rijden met de Chacco Blue-hengst Tchacco de Muze. Met een tijd van 29.66 seconden eindigde het duo op de tiende plaats. De Zangersheide-merrie Esmeralda Z (Emerald Van 't Ruytershof) reed met haar ruiter naar de vierde plaats.