De zevenjarige Zangersheide merrie werd gefokt in de stallen van Johan Hubrechts' Stoeterij van 't Scheefkasteel. De dochter van Sir Obolensky Z leverde opnieuw een foutloze ronde af die goed was voor de tweede plaats. Christophe Vanderhasselt zorgde voor het tweede beste resultaat en werd achtste in het zadel van de achtjarige Pilgrim Vitseroel (v. Diamant de Semilly), een eigen gefokte BWP ruin. Adeline Dick volgde op negen met Tapioca M&O Z (v. Tangelo vd Zuuthoeve). Beide combinaties hadden gisteren nog een springfout te verteren maar maakten dat vandaag meer dan goed. 

Op één stond de KWPN hengst Landmeister VDL (v. Herald 3) onder de Poolse Adrianna Ostrowska. Met slechts zeven honderdsten verschil hielden zij Clemens van de overwinning. De Duitser Henrik Giese vervolledigde de top drie met Carla (v. Comme Il Faut). 

De Zangersheide merrie Annie S of the Lowlands Z (v. Andiamo Z) deed één notering beter dan gisteren en werd onder de Noorse Benedikte Serigstad Endresen vijfde. 

Uitslag

Dirk Demeersman en Dennis Caubergs houden eer hoog in 2* competitie

Deze ochtend werden ook al twee rubrieken binnen de 2* competitie afgerond. De eerste had 1.40m hoge hindernissen en had Dirk Demeersman met de negenjarige Odelina van 't Merelsnest (v. Kannan) als beste Belgische combinatie. Het duo besloot met een zesde plaats. Evelyne Putters scoorde een achtste plaats met Oriana van 't Ruytershof (v. Vigo d'Arsouilles) en bleef voor op Pieter Clemens met Cara Mia 155 (v. Colestus). 

De winst kwam op naam van de BWP merrie Lelielounka Stw (v. Emerald) onder Mohammed Ghanem Al Hajri. 

In de 1.35m rubriek was het Dennis Caubergs die voor het beste resultaat zorgde met zijn zevende plaats voor Quelle Chance de Tiji (v. Jenson van t Meulenhof). De top tien werd afgesloten door Helena Beyers in het zadel van Mito vd Zilverenhoek (v. Mylord Carthago).