Twee bekende gezichten in de GCL keren terug naar nieuwe teams tijdens deze transferperiode. De Italiaanse superster Lorenzo de Luca sluit zich aan bij de Stockholm Hearts en Lillie Keenen stapt op. Rome Gladiators heeft ervoor gekozen om een Belgische ruiter te vervangen door een andere, want Jos Verlooy verhuist naar de bank en Jérôme Guéry komt erbij. 

De huidige leiders in het kampioenschap, Riesenbeck International, hebben teameigenaar Ludger Beerbaum uit de selectie gehaald en gebruik gemaakt van de transfers halverwege het seizoen om Patrick Stühlmeyer over te nemen van de Shanghai Swans naar Riesenbeck International. In een interessante tactiek van Shanghai Swans doen ze dezelfde stap als vorig jaar door de huidige nummer 5 van de wereld Martin Fuchs aan te trekken voor de tweede helft van het seizoen. Fuchs' uitstekende staat van dienst maakt hem een waardevolle aanwinst voor de Shanghai Swans die ze nodig hebben na een ongelukkige start van het jaar.

4 teams blijven onaangetast met behoud van hun sterspitsen, waaronder Madrid In Motion, dat geen transfers maakt. Dit geeft aan dat het team vertrouwen heeft in hun huidige team om indrukwekkende resultaten te blijven leveren, aangezien ze halverwege het seizoen op de tweede plaats staan. New York Empire voegt Bertram Allen toe aan haar team en zal haar team het hele seizoen aanmoedigen.

De druk ligt op de teams om strategisch hun sterke punten uit te spelen in de verschillende arena's en unieke scenario's tijdens de resterende evenementen van het seizoen. Op weg naar leg 9, GCL Monaco 29 juni - 1 juli, zullen alle ogen gericht zijn op de teams om te zien wie ze zullen opstellen, met de schijnwerpers gericht op degenen die het meeste aantal punten kunnen behalen om het klassement op te schudden.

Bron: Persbericht
F.© : LGCT Miami