De rubriek werd over twee fasen gereden. Schoonbroodt-De Azevedo kon rekenen op de tienjarige merrie Deesse des Embruns. De dochter van Mylord Carthago hield de balken in de lepels en kwam onder de Belgische amazone op vier te staan. 

Het podium werd volledig door Franse combinaties ingepalmd met Axel van Colen op één in het zadel van Depp des Brimbelles Z (Darco). Op vijf zagen we de sBs hengst Helium DS (Coeur de Cachas DS) onder Alexa Ferrer. De sBs merrie Galilee (Clintissimo) werd achtste met William Ligier De La Prade gevolgd door de BWP hengst Le Coultre de Muze (Presley Boy) en Philippe Rozier.

Resultaten

Een rubriek eerder was het Elisa Strubbe die voor het beste resultaat zorgde over 1.30m en zesde werd op Kalliope (Emerald van 't Ruytershof). Camille Demolie zagen we naar elf springen met Chica Fino (Calido I). Op dertien stond Jos Verlooy met Panache V/D Wateringhoeve (Cicero Z Van Paemel).

In de 1* Medium Tour hield Stephanie Janssens de zesjarige Diam's de Sologne Z (Diamant de Semilly) foutloos in het 1.25m hoge parcours en plaatste zich op een knappe zesde plaats. 



Foto©: Clement Bouillot Photographie