Tom Sneppe bovenaan 1.25/1.30m rubriek

In de op één na hoogste rubriek ging Tom Sneppe met het goud aan de haal door de achtjarige merrie Pippa ter Linden in 20.95 seconden naar de snelste tijd van van maar liefst 66 dubbel foutloze combinaties te sturen. Ook de rest van het podium kleurde Belgisch, met Frederik Wuytak en de achtjarige Vigo d'Arsouilles dochter, Poppemieke JW Vd Moerhoeve als tweede. Het brons ging naar Steve Auwers die op de vosruin Kwandor (Nabab de Reve) de klok stopte op 21.60 seconden.

Net tien honderdsten trager sloot Gilles Van hamme nog als vierde aan samen met de zevenjarige ruin Devils Decision Z (Diamant de Semilly). De top vijf werd afgesloten door de Duitser Armin Schäfer en de elfjarige Casino zoon, Cassiére.

Goud voor Liesje Vanderwegen tijdens 1.15/1.20m proef

Ook Liesje Vanderwegen startte de Peelbergen Pro Tour met winst. In het zadel van de achtjarige ruin Pyol de Kalvarie bleef de amazone als enige foutloos onder de 31 seconden, waarmee ze de Nederlander Wiljan Laarakkers met de schimmelruin Kappa (Carambole) naar zilver verwees. Het podium werd compleet gemaakt door Djani de Beule en de achtjarige Elvis Ter Putte dochter, Orage.

Vicky Van de Poel grijpt medaille in 1.35/1.40m hoofdnummer

Het hoofdnummer van de dag over een hoogte tot 1.40m hoogte zag geen Belg op één eindigen. Wel slaagde Vicky Van de Poel er in om op de rug van de schimmelmerrie Evita B een medaille te bemachtigen. Met een tijd van 29.60 seconden greep de amazone brons. Bovenaan het klassement eindigde de Duitser Armin Schäfer als eerste met de tienjarige merrie BaLuna 9 (Baldur), voor de Zweedse Parmler in het zadel van Immer Fortuna (Berlin). 

Diezelfde Parmler sloot ook nog met Cold Ice Z (Contendro) voor Stal Keizersberg aan als vierde. De vijfde plaats werd een ex-aequo, waar Jan Mertens in het zadel van de achtjarige merrie Sira van Strikmolenhof Z (Stakkato) gelijk eindigde met de Nederlander Raf Kooremans en de KWPN ruin Dimitri (Vaillant).

Vind alle resultaten hier.