Haiti DW Z (v. Scuderia 1918 Halifax vh Kluizebos) werd door De Wit van stal gehaald om deze op één na hoogste rubriek aan te vatten. Verreden over twee fasen, hield De Wit de achtjarige merrie dubbel foutloos in een tijd van 28,52. Daarmee grepen ze dertien honderdsten naast het brons, dat in de handen van Ariana Muff en Laurus Nobilis Mzh (v. Lissabon) kwam. Barbara Schnieper reed een verbazingwekkend snelle ronde op Judy Km (v. Joly St-Hubert) en zette de winnende tijd op 24,53. Met 27,58 op de klok werd Anne Kristine Truelsen derde met Quemoy KT (v. Quidam's Rubin). 

Thibault Philippaerts wist eveneens geen fouten te maken in het zadel van Pompidou van het Kuilenhof (v. Kannan) en werd elfde. 

Volledige uitslag

Jeroen Appelen houdt Belgische eer hoog in hoofdrubriek

In de 1.45m hoofdrubriek kon Jeroen Appelen als enige Belg foutloos blijven. Met Moningo - D Van 't Heyveld (v. Thunder van de Zuuthoeve) eiste hij een plek in de top tien op en werd negende. Celien Schoonbroodt kreeg op Deesse des Embruns (v. Mylord Carthago) vier strafpunten aangerekend en werd dertiende. Karel Cox volgde met Esprit de Talma op achttien. 

De overwinning was deels Belgisch met de BWP hengst Equitron Ornaat V (v. Ut Majeur de Brecey) op één onder Gerfried Puck. Het brons kwam in handen van de Zangersheide merrie Cassina Z (v. Casado van 't Gelutt Z) met Benedikte Rie Truelsen.