Uiteindelijk bleken slechts vijf combinaties in staat het basisparcours zonder fouten af te leggen, waardoor de barrage moest bepalen wie waar in de top vijf zou eindigen. Over de eerste plek viel niet te twisten, nadat alleen Mohamed Shafi Alremeithi in het zadel van de elfjarige Holstein ruin Captur (Caspar) opnieuw de nul kon behouden. Emanuele Gaudiano kreeg één balk en stuurde de elfjarige ruin Conthargo-Blue (Conthargos) in de snelste tijd van 33.87 seconden naar zilver. Voor Brazilië vervolledigde Mariana Frauches Chaves met de vosruin Rl Al the Blue (Actuel Z) het podium.

De Syriër Laith Ali kreeg twee springfouten en sloot achter de top drie op de Selle Français merrie Camelia de la Vigne (Corofino 2) als vierde aan. Het publiek zag met Arhama Saif Sultan Al Awani ook de vijfde plaats naar het organiserende land gaan, daar in het zadel van de dertienjarige merrie Viva la Vita (Carisma 112).

Thierry Goffinet kreeg één springfout in de basisomloop, en werd op de rug van de schimmelmerrie Carequicka met een chrono van 70.45 seconden sterk tiende.

Vind de volledige uitslag hier.