Spits kwam als eerste aan de beurt in een barrage met tien. In het zadel van de negenjarige Foncetti vd Heffinck legde hij meteen de lat hoog met een foutloze, snelle ronde. Eerst wist de Marrokaan El Ghali Boukaa net iets beter te doen en was ruim een seconde sneller met Ugolino du Clos (v. L'Arc de Triomphe). Maar de winnende tijd moest nog volgen en kwam uit de hoek van Lorenzo de Luca. De Italiaan zorgde voor een gedeeld Belgische overwinning en bracht Promise Z, een tienjarige Zangersheide merrie van Gestion Priamus Z, naar één. 

Op vijf stond de BWP hengst Nector vd Bisschop. De zoon van Echo van 't Spieveld is een fokproduct van Tom De Craene en werd uitgebracht door Kendra Claricia Brinkop. Op zes volgde Christophe Vanderhasselt met Arthuro de Sarlar Z (v. Breemeersen Adorado). De Belgische paarden hadden knap hun aandeel in deze uitslag met zowel op plaats zeven, acht als negen nog een Belgisch paard. 

Resultaten

In de hoogste CSI1* rubriek weerklonk de Brabançonne voor Jules Van Hoydonck. Op de tienjarige Elize Z (v. Elvis ter Putte) kon de Belgische ruiter met een seconde voorsprong winnen. Katja Haep viel net buiten het podium en werd vierde met Chanita (v .Caretino 2). Binnen de top tien zagen we nog Joris Vergauwen met de zevenjarige Quantum de Reve (v. Nabab de Reve) op acht voor Max Sebrechts en de achtjarige Panamarenko Optimus (v. Colestus).

Over 1.20m zorgde Ylona Thijs voor het beste resultaat met een vierde plaats voor Colandrino 2 (v. Colandro). Op vijf stond Kirsten Rombouts met de achtjarige Amore du Foret (v. Action-Breaker).