De tweede plaats in deze Grand Prix kwam op naam van Gilles Thomas en Valentijn De Bock's Miu Miu van Overis (Inshallah de Muze). Het paar sprong de dag ervoor ook al in de prijzen in de 1.40m hoofdrubriek. Manuel Thiry vervolledigde de top drie met de eveneens 10-jarige Cap Libellule (Cap Kennedy).

Net buiten het podium strandde Nick Verlies met Bajrang (Cador) op de vierde plaats voor Charlotte Bettendorf met Igor Chavannais (Hunter's Scendro). Enkel deze top vijf hield het volledig foutloos.

Tom Verduyn blijft familie Demuynck voor

Voorafgaand hield Tom Verduyn de familie Demuynck van de winst in de 1.35m proef. Verduyn won de proef op de rug van de achtjarige Obeisse de Regor. In het zadel van de dochter van Quidam de Revel II Z bleef de West-Vlaming net geen twee seconden voor op Freddy Demuynck met zijn eigen gefokte Armageddon vh Leeuwerikenhof (Amour he van 't Leeuwerikenhof). Joy Demuynck werkte het podium af met haar eigen Joy's Dreamgirl Leeuwerikenhof (Kashmir van Schuttershof).

De eerste winst van de dag kwam op naam van Laura Blommaert. In de 1.25m proef won ze met Nikita Eindeken Z (Numero Uno) voor Jonas Saey met de negenjarige New Dailly van het Driepuntenland (Thunder vd Zuuthoeve). Caitlin Vertongen werkte het podium af met Liberty Van 't Sas (Edjaz Van 't Merelsnest).