Philippaerts verzekerde zich met de 8-jarige Quilano van een foutloze rit en kwam met de zoon van Arezzo-Vol op de vijfde plaats te staan. Philippaerts en Quilano vormen al anderhalf jaar een duo en klommen op van bij de jonge paarden tot op recent nog viersterren niveau. 

Wat hoger was de driekleur ook gepresenteerd, dankzij twee Belgisch fokproducten. De door Pierre Vranken gefokte Noortje van het Houterhof vormde een duo met de Deense Clara Hallundbæk. De BWP dochter van Emerald van 't Ruytershof is tevens in eigendom van Team Philippaerts. Voor hen op twee plaatste de BWP merrie Nicoline d'Or (Diamant de Semilly) van fokker Raymond de Grave zich onder de Zweedse Ingemar Hammarström. 

Resultaten

Katja Haep laat zich ook meteen opvallen

Na Philippaerts was het de beurt aan Katja Haep om zich in de kijker te springen. De Belgische amazone sprong in de kwalificatie voor de Medium Tour Final vlekkeloos doorheen het 1.40m hoge parcours aan boord van Chupalina 2. Met de 12-jarige dochter van Clarimo plaatste Haep zich op tien in deze driesterren competitie. 

De overwinning kleurde eveneens Belgisch met winst voor de sBs ruin Ionesco Sitte (Hunters Scendro) onder de Deense Tina Lund. De BWP'er Narco Noir van Dorperheide (Zilverstar T) leverde Torben Frandsen de vierde plek op terwijl op zes de Echo Van T Spieveld ruin Nine One One d'Hulsterlo volgde met opnieuw Lund in het zadel. 



F. ©: LGCT