Philippaerts zette in op de achtjarige Pompidou van het Kuilenhof (v. Kannan) voor deze rubriek. De BWP ruin was op geen fout te betrappen en werd door de Philippaerts-zoon naar de zesde plaats gereden. 

De top vijf kleurde volledig Spaans met een overwinning voor Jesus Garmendia Echevarria op Valut (v. Valentino). Op vier zagen we de Zangersheide hengst Chivas Regal du Ruisseau Z (v. Chicago I Z) onder Roi Calviño Rabon. 

Uitslag

Aansluitend werd in de 3* competitie gereden in een 1.45m hoog parcours. Philippaerts kwam opnieuw aan de start, dit keer Obama de La Liniere (v. Marius Claudius). De negenjarige BWP hengst trok mooi de knietjes op boven elke hindernis en werd door Philippaerts begeleid naar de vierde plaats. Enkel dit duo kwam voor België aan de start.

Angelica Augustsson Zanotelli domineerde het podium met maar liefst twee plaatsen. In het zadel van Kingston (v. Kannan) reed de amazone naar twee terwijl Kendrick (v. Kannan) goed was voor de derde plaats. De winst moest ze laten aan de Italiaanse Luca Maria Moneta met El Capone RK (v. Cardento). 


Uitslag