In deze Longines EEF Nations Cup was er geen barrage nodig om te weten dat Nederland het beste team was. Drie van de vier ruiters zorgden voor een nulronde, Frank Schuttert nam in de eerste omloop niet deel. Voor Greve zette Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek zijn beste beentje voor. Kevin Jochems had Flying Jackie (v. Nabab de Reve) onder het zadel en Loewie Joppen startte met Havel van de Wolfsakker Z (v. Hos d'O). Ook in de tweede omloop hielden deze drie ruiters het foutloos, Schuttert eindigde met zes strafpunten voor Hawaii-S (v. Inshallah de Muze), het strafresultaat werd op hen toegepast waardoor TeamNL zonder strafpunten kon eindigen!

Op het zilver volgde Duitsland met Patrick Stühlmeyer, Stefan Engbers, Mario Stevens en Philipp Schulze Topphoff. Het Duitse team had in de eerste omloop twee foutloze rondes dankzij Stevens en Topphoff, die laatste bleef over de ganse lijn foutloos. In de tweede omloop zorgden Stühlmeyer en Engbers ook elk voor een nulresultaat, wat het Duitse team uiteindelijk met twee strafpunten, gereden door Engbers in de eerste ronde, liet eindigen op de tweede plaats. 

Spanje nam het brons mee naar huis. Alberto Marquez Galobardes, Teresa Blazquez-Abascal, Eduardo Alvarez Aznar en Sergio Alvarez Moya kregen het brons omgehangen, met een puntentotaal van acht strafpunten. 

Volledige uitslag