Het sportweekend werd afgesloten met de proef over 1.30m. Vijfentwintig combinaties vochten voor het eremetaal, slechts vijf van hen bleven foutloos in een barrage met acht waar Steve Auwers het hoogste schavot mocht innemen. In het zadel van Extreme M (v. Vaillant) won Auwers met een halve seconde voorsprong. Het podium kleurde volledig Belgisch en had Laurent Nuyens met Daddy s Day Dream P (v. Just Daddy P) op twee. Jan Van Hove werd op Quick Step VV Champblanc (v. Ugano Sitte) derde. Bart Claes (Oakingham Francessca) en Juliette De Wilde (Abercrombie) wisten zich ook nog te plaatsen.

Over 1.15m was het Laurent Nuyens die domineerde. Hij stuurde In the Mood van het Wimpelhof (v. Winningmood van de Arenberg) naar de overwinning en bleef zo ruim een seconde voor op... zichzelf! Met Las Vegas Dwerse Hagen (v. Va - Vite) zette hij ook het zilver op naam. Het brons moest Nuyens delen met Stephanie Steenssens die met de al 21-jarige Casper van het Broekdal (v. Definitief) gelijk finishte als Nuyens op Zalando vh Schaarbroek Z (v. Zandor Z). 

Een dag eerder stonden de hindernissen op 1.25m afgesteld en ging Nils Vanhees met de overwinning lopen op Irona van Beek (v. Stakkato). Jan Caers werd tweede op Coming Home Z (v. Calvaro Z) gevolgd door Jeroen Verschueren en Olenco Jk (v. Dieu-Merci van T&T). 

Jonge paarden

Bij de zevenjarigen reed Caroline De Laet twee paarden naar de top drie maar het was Nils Vanhees die won op Hosdut van Beek Z (v. Hos d'O). De Laet werd op Fancy Orange Z (v. For Pleasure) tweede en nam de derde plaats voor haar rekening met Quinto vd Bisschop (v. De Flor 111 Z). 

Geen Belgische winst voor de zesjarige paarden, Axelle Druyts-Hens vulde de tweede plaats in met Lexi De Nuit Z (v. Le Blue Diamond van 't Ruytershof). Op één stond de Zangersheide merrie Daydream Z (v. Dominator 2000 Z) onder Bernardo Mathias (POR), Neal Vanderwegen werd met Rocky Blue van de Heikenshoeve (v. Le Blue Diamond van 't Ruytershof) derde. 


Alle uitslag vind je hier