Vincent Martens zette afgelopen weekend wederom de deuren van z'n piste open voor de Winterwerking. In hun hoofdrubriek mocht Stephan Verschuere de trofee in handen nemen, nadat hij op C'est Là naar de overwinning sprong met ruim twee seconden verschil. Joeri van Wonterghem volgde op de tweede plaats in het zadel van Interno Grande. De derde plaats was voor Günther De Zutter met Dobbiaco Z. 

De top vijf werd verder ingevuld door Merel Verstuyft en Lucky Star-K van 't Kattenheye op vier gevolgd door Dries Goethals en Gipsy Odea du Vlist op vijf. 

Proef 1.10m 

Bij de rubriek over 1.10m moest Verschuere wat vrouwelijk geweld voorlaten. Janne Ostyn pakte de overwinning op Pleasure en verwees Ellen Vandeven met Titanne vd Rottery Z naar twee. Verschuere moest genoegen nemen met het brons voor Lilith. In het zadel van Rohypnol was hij nog eens goed voor de vijfde plaats, na Günther De Zutter die op vier kwam met Dobbiaco Z. 

Proef 1m

De overwinning van de proef over 1m bleef in eigen huis want Vincent Martens gaf de concurrentie geen schijn van kans met Pleasure. Zita Pintelon vulde de tweede plaats in met Krik Krak AG gevolgd door Lisbeth Vandeven op drie met Cuberdon de Brève Z. 

Pony's

De hoofdrubriek daagde de ponyruiters uit in een parcours over 1m. Daarbij greep Zita De Wilde met haar beide pony's net naast het goud en bezette zowel de tweede als de derde plaats. Ze stuurde Orchid's Nanette naar het zilver en volgde haarzelf op met L'Eros van het Eikerhof op brons. De overwinning kwam op naam van Gisèle Bataille met Athena. De vierde plaats was voor Aure De Schrijver op Orchid's Party Dress, voor Stien Bultinck met Chica van de Eekhoek. 

Bataille zette ook de 90cm op haar naam met opnieuw Athena onder het zadel. Rhune de Coninck zette haar op de tweede plaats met Unique Prinseveld voor Zita De Wilde die hier brons kwam opeisen met Orchid's Nanette. 

In de 80cm was de overwinning wel voor De Wilde, dit keer met Tekila onder het zadel. Chloe Noppe werd tweede op Sire Seulande, de derde plaats was voor Stien Bultinck en Fiji. 

Alle resultaten