Winst was er voor de jonge ruiter in de CSI2* Small Tour. Het 1.40m hoge parcours werkte hij vlekkeloos af in het zadel van de zevenjarige Devino vd Weretherbach Z (de Flor 111 Z, fokker: Heinz Lentz). Het luttele verschil van dertien honderdsten hield de Nederlandse Britt Van Erp met Fornarina Z (Carthino Z, fokker: ) op twee. Wim Vinckx kon zich laten gelden na een foutloze rit op My Cruise Van Sappenleen Z (Mylord Carthago, fokker: Maggy Longuepee & Maerten C.) dat beloond werd met de elfde plaats. 

In de rubriek voor vijf- en zesjarige paarden dwong Wouters het brons af in combinatie met de vijfjarige Zangersheide merrie Libelle Asborne Z, een dochter van Lector vd Bisschop uit de stallen van Asborne Bvba). Moo Tamisaft stuurde op zijn beurt de vijfjarige Zangersheide hengst Uppercut M Z (Ultimo van ter Moude, fokker: Paul Maes) naar de zevende plaats. Voor hen op zes kwam de Zangersheide hengst Chicago vh Legitahof Z (Chippendale Z).

Aansluitend was het Wim Vinckx die bij de zeven- en achtjarige paarden de Brabançonne liet weerklinken. In het zadel van Uri van de Kattevennen Z (Uricas vd Kattevennen, fokker: Spronken Bvba) was hij één honderdste sneller dan Wouters, die hier de zevenjarige Achtung Asborne Z (Arezzo VDL, fokker: Asborne Bvba) onder het zadel had en tweede werd. Vinckx zette zich ook nog eens op de vijfde plaats met de achtjarige Hadewyn van't Ravennest (Comme il Faut, fokker: Zg Coens / De Rycker). 

Resultaten