Wouters en de 8-jarige sBs-ruin (fokker: Gaby Van Daele) bleven in deze rubriek als enige foutloos onder de 33 seconden. Op ruim een halve seconde verschil volgde voormalig Belgisch kampioen, Dirk Demeersman met Jef De Voghel's gefokte, G'Majo van de Caloo Meerschen.  Regerend Belgisch kampioen, Gilles Thomas vervolledigde de top drie met de 9-jarige BWP-ruin, Puskas de Kalvarie.

Thomas en de zoon van Sea Coast Don't Touch Tiji Hero bleven voor op Simon Prouvé met Bobby Prova Z (Billy Congo). Christophe Vanderhasselt vervolledigde de top vijf met de 10-jarige Kannan-zoon, Kraque Boom d'Avifauna Z.

Eerder sprong Bert Panneels naar de winst met Ogina vd Bisschop. Panneels en de 10-jarige dochter van Vigo d'Arsouilles wonnen de 1.35m rubriek voor Michael Vreys en zijn eigen gefokte, Extra Z (L.b. Eagle Eye). Op eigen terrein vervolledigde Thibeau Spits de top drie met Queen of Hearts Dwerse Hagen (Iron Man vd Padenborre).

In de 1.25m proef schreef Cedric Poets de proef op naam. Samen met Q-Domingo v/h Kampagnehof (Dublin van Overis) was Poets ruim één seconde sneller dan Stephanie Goemaere en Topaas d'Edouard Joly (Orlando). Jérome Denutte vervolledigde de top drie met Camille Demolie's G-Star du Cartier (Cartier vd Heffinck).

Alle uitslagen