Slechts 3 van de 25 startende combinaties konden het 1.40m hoge parcours foutloos afwerken en kregen zo een ticket voor de barrage. Toussaint hield de zoon van Cachas en tevens Cyclus-Kampioen als enige nog een tweede keer foutloos en zegevierde. Marine Lenoble en Houlahop de Septon (Jenson van 't Meulenhof) zaegn we op twee. De top drie werd besloten door Alice Lazzarini en Fenomene Divy (Norton d'Eole). Vier was voor Elisa Pietteur met Nirvana de La Pomme (Elvis ter Putte) gevolgd door Maverick van Lent en Forever Du Givre (Vigo d'Arsouilles) op vijf. 

De eerdere 1.40m rubriek werd gewonnen door Boris Mauroy met Nimbus vd Donkhoeve (Carrera VDL) terwijl de top drie werd vervolledigd door Frederik Cattebeke (Oscar vd Bisschop) en Antoine Goffin (Jolie du Coin). Op zondag was het Jerome Hennau die Merlin van 't Heike over 1.40m naar één stuurde. Frederik Cattebeke werd tweede met Pandora vd Bisschop (Vigo d'Arsouilles) voor Maverick van Lent en Forever du Givre.

De 1.30m Petit Grand Prix kwam op naam van Bertrand Genin en Bayleaf LH. Jerome Hennau volgde met Ironmaster VDL op twee voor Antoine Goffin en Jolie du Coin. Het podium in de 1.20m Petit Grand Prix bestond uit Constance Adam (Icone Ds), Emilie Evrard (La Bonita Chavannaise) en Lien Van Ende (Decadence v't Oud Molenhof Z). 

Resultaten




Foto©: David Dehez