In deze 1.45m rubriek stonden ook punten voor de Longines Ranking te verdelen. Dat lokte Polleunis met Lancelot P (v. Namelus-R) naar de pistes in Lier. De zelf gefokte twaalfjarige BWP ruin was in de dertienkoppige barrage op geen fout te betrappen en werd door Polleunis naar de vierde plaats gereden. Voor Elisa Strubbe haar ronde op Deejay KDW Z (v. Diamant de Semilly), een negenjarige Zangersheide ruin gefokt door Emile De Wael, kreeg Strubbe de vijfde plaats toegewezen. 

Kim Thiry zorgde als laatste voor een foutloze barrage en kon daarvoor rekenen op de tienjarige Chayne Z (v. Clarissimo Z). Thibault Philippaerts kreeg met de negenjarige hengst Obama de La Liniere (v. Marius Claudius) een springfout tegen en werd zevende voor Christophe Vanderhasselt en Arthuro de Sarlar Z (v. Breemeersen Adorado) op acht. Virginie Thonon besloot met Edgard de Prefontaine (v. Contact vd Heffinck) de top tien. 

Het podium bestond dan wel niet uit Belgische ruiters, de Belgische paarden toonden zich sterk bovenaan de uitslag. De BWP'er H5 Origi Horta (v. Kasanova de La Pomme) werd met anderhalve seconde verschil naar de overwinning gereden door Eduardo Pereira de Menezes (BRA). De Zangersheide merrie Melusina BVL Z (v. Mylord Carthago) werd tweede met Samuel Hutton (GBR) en de BWP hengst No-Comment de Septon (v. Jenson van 't Meulenhof) besloot de top drie met Alice Lazzarini (ITA). 

Resultaten