Een voor de rest volledig Duits gekleurde top vijf moest tijdens de U25 1.40m rubriek van Sentower Park de hoogste plek op het podium alsnog aan een Belg laten. Rik Nauta sprong er in het zadel van Kia Maria Vd Potaarde (Numero Uno) naar een schitterend resultaat en hield zo de eer in eigen land. Nauta kwam als één van de laatste aan de start in deze proef, en zette er met Kia Maria Vd Potaarde een onklopbaar resultaat neer. Het duo liet in beide fases het hout onaangeraakt, en snelde met een scherpe tijd van 25.55 seconden naar het goud. De Duitser Mich Haunhorst probeerde even hierna nog alles uit de kast te halen op Valentina By Boris (Nabab de Reve), maar moest uiteindelijk met een foutloze chrono van 25.74 seconden genoegen nemen met zilver. Ook Haunhorsts landgenote Charlotte Höing klokte nog af onder de 26 seconden, en sloot hiermee in het zadel van de Holsteiner ruin Casio HE (Canstakko) het podium af.

De top vijf werd verder vervolledigd door Duitse combinaties Anna-Sophia Schumacher met Quentucky Jolly (Nirvana V), voor Isabelle Grandke en Quukske Z (Quasimodo Z).

Vind de volledige uitslag van de U25 1.40m hier.

Even ervoor reed Nauta ook al naar goud tijdens de 1.35m proef bij de Junioren. Hier deed hij beroep op de 16-jarige Limestone Grey, waarmee hij de chrono foutloos wist te stoppen op 23.66 seconden. Net 33 honderdsten na de gouden Belg finishte ook de Fins Jone Illi op Celtas Quillian (Uriko) zonder het hout te hebben aangeraakt. Het podium werd compleet gemaakt door de Brit Jake Myers met onder het zadel de 10-jarige merrie Calcourt Qualvados (Westpoint Quickfire).

Ook de vierde plaats ging naar een Britse combinatie, met Tabitha Kyle op de rug van Desterly (Tolan R.), gevolgd door de Zweed Robin Carey en de 7-jarige merie Luicruz (Luidam).

Vind de volledige uitslag van de Junioren 1.35m hier.