Een startlijst met 80 combinaties kleurde de hoofdpiste van het Flanders Horse Expo in. Nauta en de 14-jarige BWP merrie van Numero Uno zegevierden met een voorsprong van bijna twee seconden, waarmee ze Piet Raijmakers Jr achter zich hielden. De Nederlandse ruiter domineerde verder het podium met een tweede plaats voor Van Schijndel's Hanibal (Van Schijndel's Rascin) en het brons op de 9-jarige Van Schijndel's Alaska Ter Saleghem Z (Aktion Pur Z). 

Sam Polleunis en de BWP merrie Nina P (Thunder vd Zuuthoeve), een merrie uit eigen fokkerij, sprongen naar vier. Op vijf volgde Jan Conijn met de Zangersheide hengst Cas du Keske Z, een 7-jarige zoon van Corico Z. Jelle Sappin stuurde Queenbee Bradt (Cicero Z Van Paemel) naar plaats zes gevolgd door Perry Geryl en de KWPN merrie Kolavsca Fortuna (Zirocco Blue VDL) op zeven. 

Binnen de top tien schitterde Merel Braspenning nog op de negende plaats met Pomme-Lynn van het Eikenhof voor Frederic Vernaet en Qayette van d'Heerlijkheid (Toulon) die de top tien besloten. 

Resultaten