Mathieu Guery kwam aan het werk met Callac de Cyrmanol (Quintago I) en loodste de 12-jarige ruin naar de tweede plaats. Slechts tien honderdsten was het verschil tussen de jongste Guery en Pieter Clemens, die in het zadel van Dax 68 (Dinken Olympia) derde werd. Constant van Paesschen maakte het Belgisch rijtje compleet met Karnak du Roset (Kannan) op vier.

Binnen de top tien noteerde de Zangersheide hengst Cordillo van den Bosrand Z (Comme il Faut) zich onder Xavier Hazebroucq op acht en besloot de door Tom de Craene gefokte Lukaku vd Bisschop (Plot Blue) de top tien met Harry Allen.

Rik Hemeryck eist het podium op 

De driesterren competitie werd door Rik Hemeryck afgetrapt met een podiumplaats voor Pretty Girl de Lauzelle. In de proef met hindernissen op 1.35m hoogte werd het Belgisch duo tweede. Enkel de plaatselijke ruiter Sebastien Le Louarn wist op Ibis (Elton John) net iets sneller te finishen en zegevierde voor eigen publiek. De top drie werd afgerond door Dylan Ringot en de 8-jarige Kannan dochter Kubertha. 

De door Peter Verhelst gefokte Quelle Dame van't Meerhof, een nakomeling van Dieu Merci van T&L, werd door Billy Twomey naar de negende plaats begeleid. 

Kurt Heyndrickx drukt zijn stempel in de ochtend

Op donderdagochtend was er al een Belgische podiumplaats de revue gepasseerd met brons voor Kurt Heyndrickx in de CSI1* 1.30m rubriek. Hij had de KWPN gefokte Kerma-C (Cornet Obolensky) onder het zadel zitten. De plaatselijke combinaties domineerden de top tien. De door Eric en Frederik Dekens gefokte Igor van den Dael Z (I Am Moerhoeve's Star) zagen we op vijf terug. 

Resultaten