Een eerder kleine 3* rubriek liet toch menig ruiter in de fout gaan. De 1.40m hoge hindernissen leverden een tweede plaats op voor van Paesschen. In het zadel van Virocondo Z (v. Va-Vite) was hij op geen fout te betrappen en reed rond in een snelle 70,92s. Met een foutloze ronde in 71,38s volgde Andres Vereecke met In the Mood (v. Winningmood) op drie. Jos Verlooy vond op zijn beurt ook de weg naar de top tien en eindigde als zesde met Perte Totale de Res Nova (v. Comme il Faut). 

De overwinning was voor de Franse Marie Hecart. Zij leidde de ereronde op de rug van Vahinee (v. Lauterbach). Zij reden de winnende tijd van 70,01s. 

Resultaten

Constant van Paesschen domineert Grote Prijs

De hindernissen van deze afsluitende 3* Grote Prijs stonden afgesteld op 1.55m hoogte. Van Paesschen zette in op de tienjarige Diaz du Thot voor deze rubriek. De dochter van Ready Boy des Forets 'HN' hield in de eerste ronde alle balken in de lepels en kwalificeerde zich zo voor de barrage met van Paesschen, iets waar slechts vijf van de 45 startende combinaties in slaagden. Het scheelde niet veel of we zagen ook Dominique Joassin terug in de barrage maar een tijdsfout voor Bingo Z (v. Balou du Rouet) gooide roet in het eten. Zij werden zevende. 

De barrage leek eveneens 'peanuts' voor het Belgische duo. De winnende chrono werd door hen gereden en zo haalden ze het prijzengeld van €13.150 binnen. Jonathan Gordon (IRL) reed een foutloze ronde in het zadel van Capri (v. Gentleman) en werd tweede. De laatste barrage zonder fouten kwam van Alix Ragot (FRA) en Coldplay EJ (v. Zilverstar T). 

Resultaten