Pieter Van Den Bergh en zijn 9-jarige sBs-merrie bleven net geen seconde voor op Jan Van Dyck met onder het zadel de dochter van Action-Breaker, Nadja A van de Nacthegaele. Het podium werd afgewerkt door Dieter Vermeiren en de 12-jarige Kadicha VDS (Echo van 't Spieveld). De BWP-merrie werd eerder nog uitgebracht door Dimitri Noterman en Chaouki Rijnders.

Raf Kooremans strandde uiteindelijk net buiten het podium op de vierde plaats. Op de rug van Nini van HD (I'M Special de Muze) bleef hij de winnaar voor. Pieter Van den Bergh strandde immers ook op de vijfde plek in het zadel van de 10-jarige sBs-merrie, Godlike van de Kapel (Balthazar Vp Wisbecq).

Ervaring troef in 1.30m

Oost-Vlaming, Geoffrey Cobbaut bleek heer en meester in de 1.30m rubriek. Samen met Bruno Pieters zijn Intox Van Groenhove (Turbo van 't Gestelhof) won Cobbaut de rubriek in 30,81 seconden. Op de rug van Laurence Pieters haar voormalige BWP-ruin verwees hij zo West-Vlaming, Jean De Grande naar de tweede plaats. De Grande volgde met Freud Del Cabanon Cavalier - Pro (Filou de Muze) op minder dan een halve seconde verschil. De sBs-ruin werd eerder uitgebracht door Oost-Vlaming, David Malfait.

Dieter Vermeiren vervolledigde de top drie in deze rubriek met de 9-jarige Naima vd Bisschop (Echo van 't Siepveld).

In de eerste proef van de dag, een 1.20m rubriek  wist Jeroen Schepers na afloop de winst op naam te schrijven. Samen met Noella of the Lowlands Z (Numero Uno) bleef Schepers Hippique.Immo-ruiter, Laurent Nuyens met Just Daddy P (Nagano) voor. Nette Clerckx vervolledigde de top drie met onder het zadel Cataluna Vdh Z (Crown Z).

Alle resultaten