De finale werd met tien combinaties in de barrage bestreden. Trenker stuurde de 13-jarige ruin zonder fouten naar de eindmeet en was goed voor de derde plaats. Ook Daan Bernaerts mocht met Qv-Royale vd Axelhoeve (Horion de Libersart) een gooi doen naar de overwinning maar een springfout hield hem met de 7-jarige BWP merrie op een knappe zesde plaats. 

Voor hen op vijf kwam de Zangersheide merrie Esprit de l'Esprit Z,  een dochter van Elvis ter Putte onder Carlos Borho Giron. De winst was voor de Zweedse Mario Östman en Condor Hypopromo (Mylord Carthago).


Yves Vanderhasselt kwam met Merald van 't Zorgvliet aan de bak in de Gold Tour. Het 1.45m hoge parcours bleek geen probleem voor de 11-jarige BWP hengst van Emerald van 't Ruytershof en beloonde het duo uiteindelijk met de zilveren medaille. Ook Nicola Philippaerts was op geen fout te betrappen met de 8-jarige Pandora van de Kruishoeve (Cidane) en werd vijfde. Voor Leonie Peeters noteerden we met Belanda (Cristo 5) de zevende plaats. De winst bleef op eigen bodem en kwam op naam van Julien Epaillard en Hoover (Clinton).

Resultaten