Na een barrage met veertien combinaties bleef uiteindelijk enkel de top tien volledig nul. Over het 1.40m hoge parcours werd om ter snelst voor de hoogste prijzen gereden, waarbij Olivier Philippaerts de BWP merrie Precious Dwerse Hagen vol overgave naar de winst loodste in een ijzersterke 36.28 seconden. Voorts op het podium wriemelde Lorenzo de Luca zich tussen de Belgen op een tweede plaats, door de eveneens achtjarige merrie Presence Bleue Vdm (Vigo d'Arsouilles) in 37.49 seconden door de finish te sturen. Een knappe chrono van 38.30 seconden leverden Niels Bruynseels en de negenjarige merrie Credibilis van het Lindenhof Z (Crown Z) naar de bronzen medaille.

Net acht honderdsten na haar landgenoot volgde Gudrun Patteet met de BWP vosmerrie Sea Coast Naturele van het Reigershof (I'm Special de Muze) als vierde, op de voet gevolgd door Koen Vereecke in het zadel van nog een BWP gefokte vosmerrie, Pia van de Nieuwburghoeve (Vigo d'Arsouilles). Net buiten de top vijf maakte Fabienne Daigneux-Lange als laatste aan de start de Belgische slag compleet, daar op de rug van Bb d'Fee Sauveniere Z (Balou du Rouet).

Verder wisten ook Jérôme Guery op de zwarte hengst Jyrado vh Bovenhoekshof (By Ceira d'Ick) en Pieter Devos met Casual Dv Z (Cornet Obolensky) zich voor de barrage te plaatsen. Met elk één springfout daar klasseerden ze zich respectievelijk als dertiende en veertiende.

Vind de volledige uitslag hier.