Een schitterende gouden medaille en 10.000 euro rijker, dat is Mel Thijssen na haar sterke ronde in de 4* 1.50m rubriek van Maastricht. Samen met de 12-jarige KWPN merrie Florida Balia NL (Bustique) snelde Thijssen als één van de dertien barrage kandidaten naar een onklopbare chrono van 35.90 seconden. Met bijna twee seconden verschil kwam Marc Houtzager op Holy Moley (Verdi TN) als tweede door de tijdsmeet, en wist zo de Griekse Lili Mytilineou en de BWP hengst Levis de Muze (Elvis Ter Putte) naar het brons te verwijzen. 

Slechts negen honderdsten van het podium plaatste de winnaar van de vorige proef, Roger Yves Bost, zich als vierde. Bost klokte in het zadel van Delph de Denat HDC (Air Jordan) af op 38.57 seconden, ruim voor Kevin Jochems die met Casillas van de Helle (Casall) als laatste foutloos onder de 40 seconden wist te duiken.

Voor Olivier Philippaerts was nog een negende plek weggelegd. De BWP hengst Le Blue Diamond van't Ruytershof tikte onder het zadel van Philippaerts één balk uit de lepels, en zette bij vier strafpunten de tweede beste tijd van 37.82 seconden neer.

Vind de volledige uitslag hier.