Philippaerts en zevenjarige BWP-hengst konden in de aansluitende barrage de tijd op 34,31 stopzetten, wat hen uiteindelijk de winst opleverde. Maar Olivier was niet de enige Belg met een goed resultaat. Het zilver kwam in handen van Christophe Leutenez die met Kalief Greenfield Z (v. Kannan) een tijd van 36,99 neerzette. Alsof twee medailles nog niet genoeg waren, nam Koen Vereecke ook nog eens het brons mee met Quickly vd Kruishoeve (v. Moito van het Hellehof). 

Vereecke had met Chance Van Paemel Z (v. Cicero Z Van Paemel) nog een top tien-notering te pakken en eindigde op zes. Voor Gudrun Patteet was er zowel met Sea Coast Queen B van 't Paradijs (v. Elvis ter Putte) als Qosito van de Koekoek (v. Mosito van het Hellehof) een springfout in de barrage waardoor de amazone op acht- en negentien geplaatst werd. 

Volledige uitslag

Met deze uitslagen zet Olivier zijn kopplaats met Qanthago van 't Huka in het klassement van de MET Young Horse Champion Trophy nog wat extra kracht bij. Ook Koen Vereecke staat enkele punten voor op zijn achtervolgers met zowel een tweede als derde plaats! Quickly vd Kruishoeve staat voorlopig op de tweede plaats met 53 punten maar wordt op de voet gevolgd door Chance van Paemel Z met 52 punten. 

Volledige tussenstand