Gierecht en de Toulon-merrie bleven net geen seconde voor op Laura Stotzem met de 12-jarige KWPN-ruin, Guitlermo (Tangelo vd Zuuthoeve). Het podium van deze nationale Grote Prijs werd afgewerkt door Tristan Guisson met zijn eigen gefokte, Naturelle vh Legitahof Z (Nabab de Rêve).

Net buiten het podium strandde Elise van den Branden met haar vertrouwde, Brillianthina Van 't Ruytershof (Bamako de Muze) foutloos op de vierde plek. Limburgse jeugdruiter, Seppe Wouters vervolledigde de top vijf in het zadel van E-Ginton (Emerald).

Eerder domineerde Bert Panneels de 1.30m nationale rubriek. Panneels sprong met Ogina vd Bisschop (Vigo d'Arsouilles) naar de winst en plaatste zich derde met Nic-Nac P. (Brahmann St Simeon). De tweede plek kwam op naam van Myrthe Coeckelberghs en Quasca Artist vd Guldennagel V (Asca Z).

In het programma stonden twee 1.20m rubrieken op de agenda. Zoe Anteunis en Claire de Lune (Chaleureux) wisten één van de proeven op naam te schrijven. Marie Wauters en Callas Hero Z (Caretano Z) volgde voor Alexandra Gazo met Dubai du Maillet (Ugano Sitte).

In de tweede 1.20m proef kwam de eindzege op naam van Isabeau Keulen en Tyminka Z (H&M Tornesch). Michael Vreys en Chica Bomb van Plockroy Z (Comment vh Lindehof) volgde op de tweede plek voor Ylona Thijs met Colandrino 2 (Colandro).