Matthijs en de 10-jarige merrie van Hasall van de Mispelaere bleven als enige foutloos onder de 40 seconden en bleven zo ruim 2 seconden voor op Bart Claes met de 8-jarige O Dieu Van Het Weidse Hof (Dieu Merci van T&L). "We zitten in een goede flow en het vertrouwen is optimaal," reageert Matthijs na afloop. 

Het podium van deze hoofdrubriek werd afgewerkt door Bart Anthonissen met onder het zadel de zoon van Zirocco Blue VDL, Pirocco Castanoo. Net buiten het podium volgde Lies Malisart met Colosseo 3 (Colbert) op vier terwijl Eddy Bols met Pepper van het Heikanthof (Action-Breaker) de top vijf afwerkte.

Matthijs moet girlpower voor zich dulden

Eerder won Gudrun Patteet de 1.25m rubriek met haar zevenjarige Kannan-merrie, Kan Da Ter Spelonck Z.  Het paar bleef slechts één honderdste van een seconde voor op Astrid Rooms met haar eigen gefokte zesjarige BWP-merrie, Quite Easy van 't Paradijs (Taran de La Pomme). Nikolas Matthijs en de zesjarige Quelle Dame Van de Voorde (Elvis ter Putt) vervolledigden het podium in deze rubriek.

In de eerste proef van de dag, een 1.15m proef reed Dorien Christiaens met Qarlipa van de Helle (Carlow van de Helle) naar de winst. Op het podium volgde Lotje Van Hees met Evita R Z (Elvis Ter Putte) voor Rik van Lent met Call Me Menama (Open Up Semilly).

Alle resultaten