Met nog zes combinaties te gaan leidde Niels Bruynseels het podium in de Grote Prijs-kwalificatie van de GCL competitie in Cannes. Gewapend met de ervaring van Delux van T&L (v. Toulon) trok Bruynseels ten strijde in deze competitie. De veertienjarige ruin was op geen fout te betrappen en werd door Bruynseels naar de finish geloodst in een snelle 69,70 seconden. 

De aanwezige Belgische combinaties domineerden deze rubriek en lieten duidelijk hun waarde blijken. Voor Pieter Devos was er met MoM's Toupie de La Roque (v. Kannan) de vierde plaats. De merrie werd oorspronkelijk aangekocht voor het fokprogramma van Devos en partners, maar blijkt onder het zadel nog heel wat trucjes te hebben. Op zes schitterde Gilles Thomas, hij kon voor deze toprubriek rekenen op Elfra van Beek Z (v. El Salvador). 

Maikel van der Vleuten kwam in het zadel van zijn vertrouwde Beauville Z NOP (v. Bustique) op de tweede plaats met een tijd van 70,70 seconden. Het brons was voor de Duitser Philipp Schulze Topphoff met Carla (v. Comme Il Faut). Tussen Devos en Thomas stond de Deense Andreas Schou op vijf in het zadel van Darc de Lux (v. Darco).

Individuele uitslagen


Duitse Riesenbeck International wint GCL Competitie Cannes

In de teamcompetitie was het Riesenbeck International die met de winst ging lopen. Het Duitse duo Philippe Schulze Topphoff en Christian Kukuk hadden slechts vier strafpunten op hun kerfstok uit de eerste ronde. Topphoff bleef met Carla dubbel foutloos, voor Kukuk was er enkel in de eerste ronde een fout in het zadel van de KWPN'er Just Be Gentle (v. Tyson). 

New York Empire kwam op de tweede plaats met als ruiters Denis Lynch (IRL - PSS Levilensky), Spencer Smith (USA - Theodore Manciais) en Frank Schuttert (NED - Hawaii-S). Istanbul Warriors took the last spot of the podium. 

Gilles Thomas eindigde met Valkenswaard United op zes, Pieter Devos en Niels Bruynseels stuurde hun team, Prague Lions, naar tien.


Uitslag GCL Competitie