Slechts twaalf van de tachtig starters konden zich warm houden voor de barrage. Bruynseels kon met de tienjarige merrie van Thunder vd Zuuthoeve voor de snelste chrono zorgen. De door wijlen Godfried Storme gefokte BWP'er trok de knietjes keurig op en kruiste de eindmeet in 40,52s. Thibeau Spits zorgde voor een overwegend Belgisch podium en stuurde Impress-K van 't Kattenheye Z (Indoktro K van't Kattenheye) in 41,57s naar de tweede plaats. Het brons tintte ook naar onze driekleur met Oleksandr Prodan in het zadel van de BWP hengst Moneymaker van't Meulenhof (Elvis ter Putte, fokker: Mariette Van Lombergen) op drie met een tijd van 42,22s. 

Frédéric Vernaet besloot zijn deelname met een vierde plaats voor de door P & A Verwaest gefokte Amadeo van 't Vossenhof Z (Asca Z). De Luxemburgse Odile Gierech werd vijfde op No-Comment de Septon, een BWP hengst van Jenson van 't Meulenhof (fokker: Val De Somme). 

Kirsten Rombouts kwam binnen de top tien op zes met Mowgli KR (Thunder vd Zuuthoeve), voor José Thiry en Jalisco W van de Wolvenhoek (Vivaldi du Seigneur). Dirk Demeersman besloot op negen met G'Majo van de Caloo Meerschen (Ugano Sitte) gevolgd door Jessica Geurts en Pittman V/H Lilleveld (Diamant de Semilly). 

Resultaten