Tien ruiters slaagden erin om hun zevenjarige paard in de barrage te krijgen van de finale van het Belgisch Kampioenschap voor zevenjarigen. Virginie Thonon mocht met Scalla du Piedroux Z (v. Silver 2 de Virton) de spits afbijten. Deze Zangersheide merrie werd gefokt door Claudy Noirot. Het duo kreeg twee springfouten aangerekend. 

Jeroen Appelen zorgde voor het eerste foutloze resultaat in het zadel van Gently Z, een Zangersheide ruin uit de fokkerij van Schoof & Vullers. De te kloppen tijd werd op 49,87s gezet. De drie combinaties die volgden konden niet tippen aan Appelen's foutloze ronde, tot Olivier Philippaerts op het toneel verscheen. Op de BWP hengst Qnokke de Muze, een Mosito van het Hellehof zoon uit de stallen van Joris De Brabander kwam hij foutloos over de eindmeet met een tijd van 49,35s. 

Niels Bruynseels kwam als achtste aan de beurt op de rug van Diamond Quality Z. De Zangersheide ruin van Diamant de Semilly geboren bij Quality Stud werd door Bruynseels feilloos doorheen het parcours begeleid. Het duo klokte een razendsnelle chrono af, de nieuwe te kloppen tijd stond op 46,20s. 

Gilles Thomas kwam als voorlaatste aan de start met Qannando B&V. De zwarte BWP hengst legde deze week een knap parcours af en besloot dit kampioenschap met een vierde plaats nadat het duo een verbluffend snelle tijd van 44,97s neerzette maar dat bekocht met een springfout. Joris Vergauwen mocht dit kampioenschap afsluiten met Exellentia Z. De Zangersheide merrie is een fokproduct van Jerry Van Damme. Zij zorgden voor een vierde foutloze barrage en kwamen op vier te staan. 

Resultaten


TOP VIJF

  1. Niels Bruynseels - Diamond Quality Z (v. Diamant de Semilly)
  2. Olivier Philippaerts - Qnokke de Muze (v. Mosito van het Hellehof)
  3. Jeroen Appelen - Gently Z (v. Gentleman)
  4. Joris Vergauwen - Exellentia Z (v. El Torreo de Muze)
  5. Gilles Thomas - Qannando B&V (v. Kannan)