Nicola kwam in de eerste ronde aan de start met Derby de Riverland, de zoon van Kannan die hij van zijn broer Thibault overnam. Met de 11-jarige ruin besloot hij met slechts een springfout. Eerder hield hij Katanga v/h Dingeshof (Cardento) foutloos. Teamgenote Malin Baryard-Johnsson bracht H&M Indiana (Kashmir van Schuttershof) eveneens foutloos naar de eindmeet. Last but not least bleef ook Antoine Ermann van het hout af in het zadel van de 10-jarige Odin van't Hanegoor (Kiekeboe). Met een totaal van slechts vier strafpunten zegevierden de Stockholm Hearts. 

Riesenbeck International, bezet door Christian Kukuk en Philipp Schulze Topphoff, werden met een totaal van acht strafpunten tweede. Topphoff reed dubbel met Carla NRW (Comme il Faut). Kukuk bleef zowel in het zadel van Mumbai (Diamant de Semilly) als met de merrie Just Be Gentle (Tyson) foutloos. 

Resultaten GCL

Gilles Thomas scoort individueel met Constantin 110

Philippaerts zijn prestatie met Katanga leverde hem individueel in de Grote Prijs kwalificatie de vijfde plaats op. Pieter Devos liet zich opmerken met zijn Toupie de La Roque (Kannan) en stuurde de 17-jarige merrie naar acht. 

Gilles Thomas behaalde met Constantin 110 (Colestus) de tweede plaats en sprokkelde zo puntenvoor de Longines Ranking. 




F. ©: GCL