El Cid Z is een hengst van El Barone 111 Z en werd gefokt door Rene Buts. Het duo ging moeiteloos doorheen het 1.10m hoge parcours en klokte af op een snelle 31,65s. Die tijd was anderhalve seconde sneller dan Maria Madenova en de BWP hengst Safari vh Reukenis die in 33,16s finishten. Deze nakomeling van Flipper d'Elle komt uit de stallen van Stal Reukenis en J. Van Dijck. Op de pistes van Bonheiden wist ook Jordan Debieve het podium te bereiken in het zadel van Marcus du Chapitre, een sBs hengst van Greco Sitte. Met een tijd van 34,14s werden zij derde.


VOEG JIJ DE WINNAAR BINNENKORT TOE AAN JE STALLEN? EQUBREEDING PAKT UIT MET EL CID Z IN COLLECTIE


Paulien Schepers volgde buiten het podium op vier met Crystal Mad Z. De Zangersheide merrie van Comilfo PLus Z maakte geen enkele fout en klokte af op 34,21s. Binnen de top tien noteerden we nog een zesde plaats voor Jeremy Cassera met Samiro, een ruin van Chilli Willi. Voor hen op vijf kwam de BWP merrie Sienna Aeg (v. Cornet Obolensky) onder de Franse Sophie Michiel. Ook nog in de prijzen was Laetitia Surin met Cherie des Vergers Z (v. Cartaro 2) op tien en Paulien Schepers op Say Yes Ckl (v. Untouchable) op elf. 

Rania Dindane zegeviert bij 6-jarigen, Macedoine beste Belg

Na de vijfjarigen was het aan de zesjarige paarden om het beste van zichzelf te geven in de Youngster Tour van Bonheiden. De Belgische maar voor Ivoorkust rijdende Rania Dindane sprong naar de overwinning in het zadel van Pomerol van de Eekhoek (v. Pablo). De tweede plaats was voor de Zangersheide merrie A Wonderfull Krista Z (v. Aganix du Seigneur) onder de Noorse Benedikte Serigstad Endresen. Drie was voor de KWPN merrie Melrida (v. Emerald) onder de Braziliaan Thiago Ribas Da Costa.

Het beste Belgische resultaat kwam van Julien Macedoine. Hij bracht Rebelle Van Dassegem uit, een merrie van Untouchable. Het duo was goed voor de vierde plaats. Sebastien de Nys stuurde Rihanna Dwerse Hagen (v. Nixon van 't Meulenhof) foutloos naar de zesde plaats gevolgd door Catherine Gustin en Baby Girl Plein Vent Z (v. Balou du Rouet) op zeven. 

Winnende ruiter van bij de vijfjarigen Neal Vanderwegen liet zich ook hier opmerken met een tiende plaats voor de zesjarige Daisy Al Z (v. Diarado). 


Resultaten


Foto ©: Houou Tomita