Hoewel ze dit keer geen plaats mochten nemen op het hoogste schavot was er voor de Belgische ruiter met de dochter van Figo de Muze (fokker: Patrick Laheyne) het laatste schavot voorzien. Voor hen stond Simon Widmann, de Duitser rekende op Belgische springkracht met de BWP ruin Maldonado E (Numero Uno, fokker: Fralparo NV) onder het zadel. De overwinning kwam met ruim een seconde verschil toe aan Nicolas Sers en Eclair de Brunel (Quartz du Chanu). 

Op plaats vijf zagen we de door J.A. Weggemans gefokte Dutch Dream Z, een 8-jarige zoon van Dallas VDL met Luigi Cupone. Gezien de grote opkomst werden er ook nog prijzen uitgedeeld aan Virginie Thonon (Jobolensky Sitte), Elke Appeltans (Diabelle PS), Mike van Belle (Happy Chin de Saulieu Z) en Koen Vereecke (Quickly v/D Kruishoeve). 

Fabienne Daigneux-Lange verzekert zich van zilver in Bronze tour

De dag werd niet enkel met een medaille voor Mike van Belle besloten, ook Fabienne Daigneux-Lange mocht zich een medaille rijker rekenen. In het zadel van Bb d'Fee Sauveniere Z, een eigen fokproduct van Balou du Rouet, sprong de amazone naar de tweede plaats in de Bronze Tour 1.35m rubriek. Op drie volgde de door Jos Voeten gefokte Nobless van 't Vennehof, een BWP ruin van Jivago d'Arsouilles. Melissa Laenen en Jax Lvp, een 9-jarige sBs hengst van Cornet Obolensky (fokker: LVP Stables) kwam op vier te staan. 

Resultaten