Over het 1.45m hoge 4* parcours lieten tien combinaties het hout onaangeroerd, waarvan de Zweed Henrik Von Eckermann alweer de snelste was. In het zadel van Hollywood V (Mylord Carthago) zette hij de chrono stil op 63.94 seconden, en torende hij met klasse boven het klassement uit. Ook Marlon Modolo Zanotelli evenaarde zijn prestatie van gisteren op Grand Slam VDL (Cardento 933) door opnieuw het zilver te bemachtigen. Onze landgenoot Olivier Philippaerts deed dan weer wel een heel stuk beter dan gisteren, en snelde met Odiena Van Berimar in 66.18 seconden naar het brons.

Het Zweedse publiek mocht nog een tweede maal juichen, want op plaats vier sprong nog een Zweedse combinatie in de prijzen. Stephanie Holmén stuurde de SWB vosmerrie Thelma Hastak (Heartbeat) in 67.48 seconden naar een plek net buiten het podium, voor de Brit John Whitaker en de 13-jarige Toulon zoon, Sharid. 

Vind de volledige uitslag hier.

De hoofdrubriek stuurde de aanwezige ruiters over 1.50m hoge hindernissen heen. Olivier Philippaerts had het mes tussen de tanden en eiste opnieuw een plek in de top drie op als één van de vijf foutloze ruiters. Hij verbeterde zijn voorgaande brons naar zilver met H&M Miro (v. Diamant de Semilly).

De top tien huisde nog twee Belgische combinaties en had Jérôme Guéry op zeven in het zadel van Great Britain V (v. Nabab de Reve) nadat hij zijn barrage met vier strafpunten besloot. Afsluitend kwam Abdel Saïd nog op tien op de rug van Goldenstar (v. Bacardi VDL). Een tijdsfoutje hield deze combinatie van een deelname aan de barrage. 

H&M Luna van 't Ruytershof Z (v. Levisto Z) tikte een balk uit de lepels en liet Nicola Philippaerts op dertien stranden. 

Het publiek werd getrakteerd op een plaatselijke overwinning die op naam kwam van Stephanie Holmén. De Zweedse amazone sprong naar de winst met Flip's Little Sparrow (v. Cardento 933). John Whitaker eindigde op drie met Equine America Unick du Francport (v. Zandor).

Vind de volledige uitslag hier