Hens en de zevenjarige BWP-ruin uit de fokkerij van Nick Van Riet werden opgevolgd door Brecht Goossens die het podium eigenhandig afwerkte. Goossens plaatste zich op de tweede plaats met de 14-jarige zoon van Nabab de Rêve, Noukie Z en strandde op plek drie met Karel Cox' Follow Up (Andiamo Z).

Net buiten het podium volgde Li Yaofeng in het zadel van Jericho Dwerse Hagen (Vertigo Saint-Benoit) voor Philip Gysbrechts met Clockibou Of Greenhill Z (Clockwise of Greenhill Z).

Eerder hield Emilie Evrard de concurrentie achter zich in de 1.30m nationale rubriek. Evrard en de sBs-merrie, Kodaline Chavannaise (Kannan) sprongen naar de winst met 0,2 seconden verschil op Brecht Goossens en de AES-merrie, Gina van Berkenbroeck (Gitano). De volledige top drie strandde op minder dan één seconde verschil van elkaar. Laurent Nuyens vervolledigde het podium in het zadel van zijn vertrouwde merrie, Daddy's Day Dream P (Just Daddy P).

De eerste winst van de dag, een 1.20m proef, kwam op naam van Danny Van Es en Zico V. Nuyens en zijn zoon van Nagano, Just Daddy P volgden voor Stephanie Goemaere met de sBs-ruin, Topaas d'Edouard Joly (Orlando).