De rubriek lokte net geen negentig combinaties naar de start van het parcours dat over twee fasen werd afgewerkt. Guery kon op de negenjarige Zangersheide zoon van Thunder vd Zuuthoeve finishen met 30,00s op de klok. Daarmee deed hij beter dan zijn vader, Jérôme Guery, die op Come Away Flamingo Z (v. Cardento) zevende werd.

Kim Emmen zorgde voor de snelste chrono. De Nederlandse won in het zadel van Kandiama Dmh (v. Andiamo Z) met een tijd van 29,49s. De jongste Guery bleef nipt één honderdste voor op Sophie Evans die met Hatzidee PR (v. Spartacus TN) derde werd.

Christophe Vanderhasselt stuurde Kraque Boom d'Avifauna Z (v. Kannan) naar de (gedeeld) vijfde plaats. Vanderhasselt plaatste zich ook nog eens op elf in het zadel van Thunatelli Z (v. Thunder vd Zuuthoeve). Voor Viktor Daem was er met Cattleya Plassay (v. Ogano Sitte) de achtste plaats. 

Resultaten

Melanie Gelin en Reflex vant' Roosakker schitteren wederom op het podium 

Melanie Gelin is duidelijk nog steeds in vorm met Reflex van 't Roosakker. Met de zesjarige BWP hengst van Kassander van't Roosakker kon Gelin wederom het podium bereiken in de rubriek voor 5- en 6-jarigen. Op vier volgde Wim Aegten in het zadel van de vijfjarige Nixandor AZ (v. Nixon van 't Meulenhof) maar ook op zeven zagen we Aegten terug met de vijfjarige Kiki (v. Kannan). 

Het zilver was voor de Zangersheide Solid Gold Hs Z. Deze zesjarige zoon van Sir Obolensky Z werd gefokt door Greet Schellens en uitgebracht door de Brit Drew Walton.