Hayley Barnhill snelde in deze 1.35m ochtendrubriek naar de zege. Samen met de negenjarige KWPN-merrie, Jasmijn (Indoctro) bleef Barnhill, Evan Coluccio met de BWP-hengst, Owen van den Blauwaert (Fantomas de Muze) voor. Voor eigen publiek volgde Mathieu Gueyr op de derde trede van het podium.

Guery sprong met de 9-jarige zoon van Thunder vd Zuuthoeve, Tender Dream Hero Z foutloos naar de derde plek.

In de top tien plaatste ook Jordy Oostvogels zich met Haras de Laubry's, Babou de Laubry Z (Bamako de Muze). Katja Haep en Romy FZ (Comme Il Faut) volgden op plaats acht.

Zo vader, zo zoon - Jérôme Guery scoort in CSI3* kwalificatieproef

Maar liefst 29 combinaties plaatsten zich voor een spannende barrage in de CSI3* kwalificatierubriek van Brussel. Jérôme Guery zijn foutloze ronde op Enjoy d'Eole (v. Kannan) leverde de vijfde plaats op wat tevens ook het beste Belgische resultaat was. De negenjarige ruin kwalificeerde zich onder Guery voor de barrage na een knappe foutloze ronde in het 1.45m hoge parcours. Ook in de barrage bleef het duo van al het hout af en met een tijd van 31,70s kwamen ze op de vijfde plaats terecht. 

De overwinning van deze kwalificatieproef kwam op naam van Ben Maher. De Britse ruiter kon daarvoor rekenen op de negenjarige hengst Point Break (v. Action-Breaker). Zij klokten af op een snelle 31,38s. Met slechts één honderdste verschil strandde Abdelkebir Ouaddar op twee met Ceika Malouine (v. Quickly de Kreisker). Het podium was compleet met Ruben Romp en Hanouk V (v. Cannabis Z) op drie, nadat zij finishten in 31,61s. 

De BWP merrie Melodie-K van 't Kattenheye (v. Cornet Obolenski) liet zich opvallen onder de Amerikaan Michael Hughes en spong naar acht. De top tien werd besloten door de andere BWP merrie Ma Belle (v. Ugano Sitte) met de Duitse Kendra Claricia Brinkop. 

Verder bleven ook Leonie Peeters, Zoe Conter, Niels Bruynseels en Emilie Conter als één van de achttien foutloos in de barrage. 

Resultaten