Lenaerts en de BWP-merrie hielden als enige de chrono foutloos onder de 37 seconden. Op net geen seconde verschil verwees het duo zo de Limburgse springruiter, Kim Thiry naar de tweede plaats. Thiry en Chayne Z (Clarissimo Z) werden opgevolgd door de Canadese amazone, Elizabeth Bates met de negenjarige Dede 5 (Dibadu L). De Canadese amazone sprong eveneens naar de vijfde plek met haar KWPN-hengst, Heartbeat W.

De top vijf van deze Grote Prijs werd foutloos afgewerkt door Michael Vreys. Samen met Lucky s Son van 't Welthof (Verdi TN) sprong Vreys foutloos naar de vierde plaats. De winnares van de hoofdrubriek op vrijdag, Marthe Heudens, plaatste zich uiteindelijk op de achtste plek in het zadel van Newton van 't Zorgvliet (Thunder van de Zuuthoeve).

Eerder sprong Jens Nijs met de zesjarige Quadrilla Van de Looise Heide (Kannan) naar de winst in de 1.35m nationale rubriek. Het duo bleek net geen seconde voor op Mike Van Olst met onder het zadel de zevenjarige Comme Elle Faut ODTH Z (Comme Il Faut). Sam Polleunis werkte het podium af in deze rubriek met de achtjarige Ona P (Kannan).

In de 1.25m rubriek domineerde Matthias Hens de proef op één en drie. Hens sprong naar de winst met Castor Klepsland Z (Clinton I) en plaatste zich nogmaals op het podium in het zadel van Chaisin van het Heihof Z (Chellsini Z). De tweede trede van het podium kwam op naam van Nico van der Plaetsen met My Secret of Usie (Emerald).

Alle uitslagen