Het basisparcours leek een uitdagende opgave voor heel wat ruiters en paarden want slechts elf van de 42 starters wist de nulscore te behouden, waaronder twee Belgische combinaties: Leonie Peeters en Nick Vrins. Peeters kon rekenen op Belanda (v. Cristo) om een vlotte ronde neer te zetten en werd tweede. Vrins besloot op zijn beurt de top vijf met de negenjarige Desiree, een Zangersheide dochter van Don't Touch. 

Voor eigen publiek won Loewie Joppen in het zadel van Important Style. De tienjarige KWPN hengst had twee seconden voorsprong. Joppen domineerde echter het podium want hij schreef met Add of Picobello Z (v. Action Breaker), een negenjarige Zangersheide hengst, ook het brons op zijn naam. 

Resultaten

Jan Mertens zorgt voor nog een zilveren medaille in de 1.35-1.40m rubriek

In een andere rubriek was het Jan Mertens die de Belgische eer hoog wist te houden. Op Qu'Aprice (v. Epleaser van 't Heike) sprong de Belg naar een gedeelde tweede plaats.

Charlotte Mahieu schrijft de 1.35m rubriek op naam

Charlotte Mahieu was dan weer de ongenaakbare winnares in de 1.35m rubriek. Op 69 deelnemers was de Belgische amazone de beste met Kiarado (v. Diarado). Jorik Vervoort bracht Tibo (v. Thunder) naar de vierde plaats. Binnen de top tien werd Charlotte Strypsteen nog achtste op Uniqful MW (v. Uncanto di Villagana) terwijl Jerome Schmidt op tien besloot met Quamar (v. Elvis).